3 sorprenents beneficis de la vitamina D

De vegades, la vitamina D s’anomena “vitamina del sol” perquè es produeix a la pell en resposta a la llum solar. És una vitamina liposoluble en una família de compostos que inclou vitamines D-1, D-2 i D-3.

El cos produeix vitamina D de forma natural quan està directament exposat a la llum solar. També podeu obtenir-lo a través de certs aliments i suplements per garantir els nivells adequats de vitamina a la sang.

La vitamina D té diverses funcions importants. Potser els més vitals són regular l’absorció de calci i fòsfor i facilitar la funció normal del sistema immunitari . Obtenir una quantitat suficient de vitamina D és important per al creixement i desenvolupament normal dels ossos i les dents, així com per millorar la resistència contra certes malalties.

Si el vostre cos no té prou vitamina D, teniu el risc de desenvolupar anomalies òssies com ara ossos tous ( osteomalàcia ) o ossos fràgils ( osteoporosi ).

Et deixem amb 3 beneficis sorprenents més de la vitamina D.

1. La vitamina D combat les malalties

A més dels seus avantatges principals, la investigació suggereix que la vitamina D també pot tenir un paper en:

2. La vitamina D redueix la depressió

La investigació ha demostrat que la vitamina D podria tenir un paper important en la regulació de l’estat d’ànim i en la protecció de la depressió . En un estudi , els científics van trobar que les persones amb depressió que rebien suplements de vitamina D notaven una millora en els seus símptomes.

En un altre estudi sobre persones amb fibromiàlgia , els investigadors van trobar que la deficiència de vitamina D era més freqüent en aquells que també tenien ansietat i depressió.

3. La vitamina D augmenta la pèrdua de pes

Penseu en la possibilitat d’afegir suplements de vitamina D a la vostra dieta si intenteu aprimar o prevenir malalties del cor. Podeu trobar una gran selecció de suplements de vitamina D.

En un estudi , les persones que prenien un suplement diari de calci i vitamina D van poder perdre més pes que els subjectes que prenien un suplement placebo. Els científics van dir que el calci i la vitamina D extra tenien un efecte de supressió de la gana.

En un altre estudi , les persones amb sobrepès que prenien un suplement diari de vitamina D van millorar els seus marcadors de risc de malalties cardíaques.

Compte amb l’eficiència de la vitamina D

Molts factors poden afectar la vostra capacitat d’obtenir quantitats suficients de vitamina D només pel sol. Aquests factors inclouen:

  • Estar en una zona amb alta contaminació
  • Utilitzant protecció solar
  • Passar més temps a l’interior
  • Viure a grans ciutats on els edificis bloquegen la llum solar
  • Tenir la pell més fosca. (Com més alts són els nivells de melanina, menys vitamina D pot absorbir la pell.)

Aquests factors contribueixen a la deficiència de vitamina D en un nombre creixent de persones. Per això, és important que obtingueu part de la vostra vitamina D a partir de fonts diferents de la llum solar.

Els símptomes d’una deficiència de vitamina D en adults inclouen:

  • cansament , dolors i sensació general de no sentir-se bé
  • dolor o debilitat òssies o musculars greus que poden causar dificultats per pujar escales o aixecar-se del terra o una cadira baixa, o fer que camini amb una marxa de guata
  • fractures per estrès , especialment a les cames, la pelvis i els malucs

Els metges poden diagnosticar una deficiència de vitamina D mitjançant una simple anàlisi de sang. Si teniu una deficiència, el vostre metge pot demanar radiografies per comprovar la força dels vostres ossos.

Si se us diagnostica una deficiència de vitamina D, és probable que el vostre metge us recomani que prengueu suplements diaris de vitamina D. Si teniu una deficiència greu, és possible que us recomanin pastilles o líquids amb dosis elevades de vitamina D. També us heu d’assegurar d’obtenir vitamina D a través de la llum solar i dels aliments que mengeu.